|
دانش زیست شناسی از بنیادیترین شاخههای علوم است که هم اکنون برای هر گونه آشنایی و آگاهی علمی و منطقی از حیات به این دانش نیاز میباشد. بر اساس مطالعات انجام شده، میکروارگانیزمها و قارچها در فساد مواد غذایی، چوب، کاغذ، سنگواره و بسیاری از ترکیبات طبیعی و مصنوعی دخیل میباشند. منبع اصلی قارچها و میکروبها عمدتاٌ خاک است و از طریق اسپورهای هوابر گسترش مییابند. این اسپورها به آسانی توسط جریانات هوا و آب جابجا شده و تقریباً در سرتاسر مناطق دنیا حضور پیدا می کنند. از آنجا که شرایط رشد و زیست عوامل قارچی (درگیر فرآیند فساد) در طبیعت بر اساس نوع قارچ میتواند متفاوت باشد، پراکندگی این قارچها نیز به همین ترتیب تحت تاثیر قرار گرفته و متفاوت خواهد بود. از طرف دیگر مدیریت کنترل گروههای مختلف قارچها نیز بر حسب نوع قارچ براساس استراتژیهای مختلف امکانپذیر است.
با توجه به ضرورت انجام بررسیهای جامع در زمینه تعیین فلور قارچی در اماکن تاریخی و مذهبی و به ویژه کتابخانهها و آثار باستانی، تجهیز و مقدمات راهاندازی بخش مطالعات بیولوژی در آذر ماه سال 1382 آغاز و در شهریور سال 1383 به پایان رسید. فعالیتهای این بخش شامل مطالعات میکروبیولوژی، قارچ شناسی و ژنتیک (زیستشناسیسلولی- مولکولی) میباشد.
|
|