calendar

21 11 2023

نشست شورای سیاستگذاری «جشنواره ایران من»/ برگزاری مدرسه میان‌نسلی «ایران را بشناسیم»

نشست شورای سیاستگذاری «جشنواره ایران من» به همت پژوهشکده مردم‌شناسی در پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری برگزار شد.


به گزارش روابط‌عمومی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری، در این نشست علیرضا حسن‌زاده عضو هیأت علمی پژوهشکده مردم‌شناسی همکاری این پژوهشکده را با کانون فرهنگی هنری دایا به‌منظور معرفی میراث‌فرهنگی ایران به کودکان و نوجوانان ایرانی مورد اشاره قرار داد و در تدوام همکاری‌های قبل به برگزاری مدرسه میان‌نسلی «ایران را بشناسیم» و جشنواره ایران من در 2 قالب نقاشی و انشاء اشاره داشت.

در ادامه مژده مصحفی توانا مدیر کانون فرهنگی هنری دایا گزارشی از آثار دریافت شده تا ۲۹ آبان ماه ارائه کرد که شامل ۲۷۰ نقاشی از کودکان ۷ تا ۱۲ سال و شماری از انشاءهای ارسالی کودکان از نقاط مختلف ایران است.

همچنین در این نشست عنوان شد که در ۴ دی ماه در قالب بزرگداشت رخداد یلدا که در سال ۱۴۰۱ از سوی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در فهرست میراث ناملموس به ثبت جهانی رسیده است، نمایشگاه نقاشی‌های فراخوان ایران من به نمایش درآمده و صاحبان آثار منتخب تقدیر و آثار جشنواره یادشده در قالب کتاب دیجیتال منتشر خواهد شد.

این نشست با حضور مریم قاسم‌پور متخصص حوزه کودکان، فرزانه علیزاده متخصص حوزه نقاشی کودک، معصومه رخشا مدیر بخش مطالعات کودک و نوجوان پژوهشکده مردم‌شناسی و ... همراه بود.

گفتنی‌است، پژوهشکده مردم‌شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با همکاری کانون فرهنگی هنری دایا و نگارخانه آپامه به‌ مناسبت روز جهانی کودک که  مصادف با ۲۹ آبان است «جشنواره ایران من» را در دو حوزه انشا و نقاشی ویژه کودکان 7 تا 12 سال برگزار می‌کند.

با توجه به استقبال کودکان ایرانی از این جشنواره زمان دریافت آثار تا تاریخ ۲۰ آذر ماه تمدید شده است و نتایج این جشنواره و نمایشگاه‌های آن در ابتدای دی‌ماه اعلام و برگزار خواهد شد.

کودکان از سرتاسر جهان می‌توانند آثار خود را در بخش انشاء و نقاشی در جشنواره «ایران من» شرکت دهند.متن نوشتاری در قالب انشاء (در هر شکلی که دوست دارند) و نقاشی در کاغذ مقوایی به اندازه A3قابل پذیرش است.

انشاء می‌تواند به توصیف نگاه و احساس کودکان ایرانی به وطن عزیز خویش ایران و چشم‌اندازهای گوناگون طبیعی، تاریخی و فرهنگی آن پرداخته شود و نقاشی می‌تواند تصویرگری تمامی چشم‌اندازهای زندگی از صورت‌های فرهنگی تا طبیعت ایران باشد.

از کودکان علاقمند دعوت می‌شود تا آثار خود را تا تاریخ ۲۰ آذرماه 1402، به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.

لازم به ذکر است که به آثار برگزیده لوح تقدیر و جوایزی از طرف متولیان برگزاری جشنواره اهدا خواهد شد و آثار یاد شده علاوه بر چاپ در قالب کتاب از طرف پژوهشکده مردم شناسی، در نمایشگاه‌های مختلف در سطح کشور و خارج از کشور به نمایش در خواهد آمد و همچنین در سایت نگارخانه آپامه به آدرسhttp://www.apameh.org به نمایش در خواهند آمد.